Fødselsberetning #1

-mig, 1 uge før fødsel-

Det hele starter fredag morgen d. 16 august, jeg er gået 7 dage over tid. Har for to dage siden, været på fødegangen og fået en hindeløsning. Det satte altså gang i noget, en masse gode plukveer og en slimprop der gik.

Jeg vågner der om morgen og går på toilettet, og kigger i mit bind (som man jo obligatorisk har på, sidst i sin graviditet) Der er både slimprop og tegnblødning. Jeg sender faktisk et billede af det til min veninde. Hun har fem børn, så hun er rimelig hardcore til det med fødselstegn.

Hvorfor er det egentlig, at vi kvinder ikke finder sådan noget ulækkert..? Når det handler om fødsler eller om børn, så er det HELT OKAY! eller hvad?.. Jeg bliver i hvert fald ikke slået bagover, hvis en veninde sender mig sådan et billede.

Er fødslen i gang?

Hele dagen har jeg en masse murren i lænden og føler mig ret restløs. Emil kommer hjem fra dagpleje, vejret er godt, så vi bliver ude, for at lege. Naboen er også ude på det fælles grønne område, med hendes to børn. De leger bare så godt sammen alle 3.

Vi skal spise aftensmad og jeg har det bare mærkeligt i min krop. Jeg begynder også at få plukveer, lidt mere regelmæssig. Sætter mig hen i sofaen, og her tænker jeg, at fødslen nok er ved at gå i gang. Jeg bliver på sofaen, hvor Birger klare oprydning og putning af Emil. Det begynder nemlig at trække til med de plukveer. De kan mærkes nu her på dette tidspunkt.

Kl. er 22.00, Birger er gået i seng, for hvis vi nu skal af sted i løbet af natten, vil han gerne være bare lidt udhvilet. Jeg kan ikke sove, men slapper af så godt som. Nu er det ikke bare plukveer længere, men veer og de tager til. Heldigvis kommer der nogle gode film i fjernsynet den aften, så prøver egentlig at hygge om mig selv. Til sidst er der kun 5 min. i mellem hver ve og ringer derfor ind på fødegangen. Grundet kejsersnit fra Emil er de lidt mere obs. på mig denne gang.

Nu skal vi afsted til fødegangen!

De beder mig komme ind og vi har planlagt pasning af Emil. Birgers moster kommer, for at passe Emil og min mor kommer, da hun skal være med til fødslen. Jeg har ret ondt, og der er kort tid mellem veerne. Birger skal lige ryge og han skal lige snakke, synes det tager ham en evighed, at få med ud af døren. Ved ikke om han var helt med på, at fødslen var ved at gå igang her.

Vi kommer ind på fødegangen og bliver tjekket. I kender rutinen, først strimmel på maven så der kan køres en kurve over veerne, og så to fingre op for at tjekke livmoderen (mindre behageligt) Jeg er kun 2 cm åben, men hun kan godt se at  der er lidt veer. vi får et værelse på barselsgangen og kan blive natten over, så må vi se hvordan natten forløber.

Fortsættelsen følger…

Skriv et svar